Get Study Material & Notification of Latest Posts on Telegram


Get Study Material & Notification of Latest Posts on Telegram

NIELIT CCC Previous Question Paper Solved

NIELIT CCC Previous Question Paper Solved

What is CCC | NIELIT CCC परीक्षा के बारे में पूरी जानकारी

Total No. of questions- 100
Maximum Marks- 100
Passing Marks- 50 ( No negative marking)

Download this paper in PDF

1. First Computer is
A. Abacus
B. Calculator
C. Anatur
D. None of the above

Answer-A

2. CD stands for-
A. Compact Disk
B. Computer disk
C. Connector DJ
D. None of the above

Answer-A

3.AMD stands for-
A. Advantage Micro Distance
B. And Mad Dam
C. Advanced Micro Devices
D. None of the above

Answer-C

4. CD-R stands for-
A. Compact Disk – Recordable
B. Collect Data – Radium
C. Color Data – Ring
D. None of the above

Answer-A

Book For CCC Exam

5. OMR stands for-
A. Optical Mark Reader
B. Optical Mark Reading
C. Optical Mark Radar
D. None of the above

Answer-A

6. LAN stands for-
A. Local Area Network
B. Limited Area Network
C. Limit And Notice
D. None of the above

Answer-A

7. WWW stands for-
A. World Wide Web
B. World Wide Websites
C. World Wider Webs
D. None of the above

Answer-A

8. TB Stands for-
A. Tina Byte
B. Terra Byte
C. Team Byte
D. None of the above

Answer-B

9. What is the full form of BIOS-
A. Basic Input Output System
B. BIO Settlement
C. BIOSSS
D. None of the above

Answer-A

10. What is the short key for COPY-
A. ctrl + B
B. ctrl + C
C. ctrl + A
D. None of the above

Answer-B

11. What is the short key for CUT-
A. ctrl + X
B. ctrl + C
C. ctrl + M
D. None of the above

Answer-A

12. What is the short key for PASTE-
A. ctrl + V
B. ctrl + A
C. ctrl + B
D. None of the above

Answer-A

13. What is the short key for BOLD-
A. ctrl + C
B. ctrl + B
C. ctrl + A
D. None of the above

Answer-B

14. What is the short key for Help-
A. F1
B. F2
C. F4
D. None of the above

Answer-A

15. What is the short key for search-
A. F2
B. F3
C. F4
D. None of the above

Answer-D

16. What is the short key for REBOOT-
A. ctrl + Alt + Del
B. Alt + Del
C. Del
D. None of the above
E.

Answer-A

17. What is the short key for HYPERLINK-
A. ctrl + K
B. G
C. K
D. None of the above

Answer-A

Also read….उत्तराखंड ग्राम विकास अधिकारी(VDO) पेपर 2014

18. What is the short key for GO-TO menu in MS-Word-
A. CTRL + g
B. A
C. b
D. None of the above

Answer-A

19. What is the short key for Insertion of a new slide in MS-PowerPoint?
A. ctrl + INSERT
B. ctrl + N
C. ctrl + o
D. None of the above

Answer-B

20. ASCII stands for –
A. American Standard Code For Information Interchange
B. American Standard Code For Inter Interchange
C. Australia Standard Code For Inter Interchange
D. None of the above

Answer-A

SSC GD Constable Model Paper in Hindi

48 thoughts on “NIELIT CCC Previous Question Paper Solved”

  1. Grt sir osm question tnx alot can give me much more question paper with solution
    Mera paper h 2 March ka sir plz u snd me

    Reply
  2. Sir mera exam Mai March Mai mujhe previous Year ke question chahiye the please sir ye mera whatsapp no hai 7037842484 please sir jitne bhi important questions Ho aap send kar dena Sir

    Reply
  3. Hello sir mera exam 13 March 10 ko h sir mujhe previous question Papers cahiye the plz send me in my WhatsApp no. 9871688012

    Reply
  4. Hlo sar I am monu sengar .My request ki aap mujhe ccc exam me group me add kr do plz sar my num.9198833919 plz jald se jald aap es num.ko add kr do kyu ki mera paper 15 november ko he..Jitne group me add kr doge utna hi axa hoga aap axe axe group me add kr bo do sar plz

    Reply

Leave a Comment

close