Get Study Material & Notification of Latest Posts on Telegram


Get Study Material & Notification of Latest Posts on Telegram

NIELIT CCC Question Paper PDF Download

NIELIT CCC Question Paper PDF Download

Total No. of questions- 100
Maximum Marks- 100
Passing Marks- 50 ( No negative marking)

What is CCC | NIELIT CCC परीक्षा के बारे में पूरी जानकारी

1. First Computer is
A. Abacus
B. Calculator
C. Anatur
D. None of the above
Answer – A

2. CD stands for-
A. Compact Disk
B. Computer disk
C. Connector DJ
D. None of the above
Answer – A

SSC GD Constable Model Paper in Hindi

3.AMD stands for-
A. Advantage Micro Distance
B. And Mad Dam
C. Advanced Micro Devices
D. None of the above
Answer – C

4. CD-R stands for-
A. Compact Disk – Recordable
B. Collect Data – Radium
C. Color Data – Ring
D. None of the above
Answer – A

5. OMR stands for-
A. Optical Mark Reader
B. Optical Mark Reading
C. Optical Mark Radar
D. None of the above
Answer – A

6. LAN stands for-
A. Local Area Network
B. Limited Area Network
C. Limit And Notice
D. None of the above
Answer – A

7. WWW stands for-
A. World Wide Web
B. World Wide Websites
C. World Wider Webs
D. None of the above
Answer – A

8. TB Stands for-
A. Tina Byte
B. Terra Byte
C. Team Byte
D. None of the above
Answer – B

9. What is the full form of BIOS-
A. Basic Input Output System
B. BIO Settlement
C. BIOSSS
D. None of the above
Answer – A

10. What is the short key for COPY-
A. ctrl + B
B. ctrl + C
C. ctrl + A
D. None of the above
Answer – B

Read Paper online – click here

NIELIT CCC Question Paper PDF Download

Download Now

SSC GD Constable Model Paper in Hindi

 

Also read…UKSSSC समाज कल्याण अधिकारी प्रश्नपत्र 2016 PDF डाउनलोड

  For Latest Jobs- Click Here  

28 thoughts on “NIELIT CCC Question Paper PDF Download”

  1. Where is my paper CCC. My name is SUSHEEL Kumar. Vill hisampur post kailbakri th nogavan sadat district amroha.

    Reply

Leave a Comment

close